MENU

GOEDE DOELEN 2017

Mieke Huigen Stichting

De Mieke Huigen Stichting ondersteunt een ziekenhuisproject in het plaatsje Nangoma gelegen in Zambia met apparatuur, medicijnen en inboedel. Ook de bouw voor een kinderziekenhuis in Nangoma wordt door de Mieke Huigen Stichting gebouwd en ondersteund.

Stichting Kids Rights

De Stichting Kids Rights zorgt voor avondonderwijs aan (achtergestelde) meisjes in de provincie Shangla, naast de Swat vallei (Pakistan) waar Kids Peace Prize winnaar Malala vandaan komt. Na het afronden van de avondschool zullen de meisjes of door kunnen studeren aan de universiteit of zij zullen les kunnen geven op een van de scholen in de omgeving.Goede doelen in de voorafgaande jaren

Mieke Huigen Stichting

In 2016 heeft de 21ste editie van Art Laren circa € 20.500,00 opgebracht. Na de verhogingsfactor van De Wilde Ganzen wordt dat circa € 30.750,00 ten bate van de Mieke Huigen Stichting.

Port Reitz School, Mombasa

Het evenement Art Laren wordt georganiseerd om geld op te halen voor een groot goed doel. in 2014 en 2105 deden we dat, samen met de Stichting Wilde Ganzen, voor de Stichting Port Reitz School in Mombasa Kenia. Deze school geeft basisonderwijs en kost & inwoning aan gehandicapte kinderen, ongeacht religie of herkomst.
Met de opbrengst van Art Laren bekostigen wij elementaire voorzieningen, zoals schoon water, nieuwe lokalen en slaapvertrekken, nieuwe daken, enz. Het geld is nadrukkelijk niet bedoeld voor de exploitatie van de school. Leerkrachten, huur, energievoorziening e.d. worden door de lokale overheden betaald.

Opbrengst 2014

De opbrengst voor de stichting Art Laren bedroeg in 2014 € 22.500, wat dankzij geweldige sponsoren kon worden verhoogd met ruim € 40.000. Daarmee werd een netto-opbrengst van € 62.557 behaald. Inclusief de bijdrage van de Wilde Ganzen (x 1,55) is het totaalbedrag op € 96.647 uitgekomen.

Opbrengst 2015

De 20e editie van de openlucht kunstbeurs Art Laren heeft het mooie resultaat van € 38.823 opgeleverd. Na de verhogingsfactor 1,5 van de Wilde Ganzen kan een totaalbedrag van € 58.235 worden overgemaakt aan de Port Reitz School in Mombasa (Kenia). Hiermee wordt de restauratie van de daken op de gebouwen in de zomervakantie afgerond.

Port Reitz School for Physically Handicapped Children