MENU

NIEUWS

Uitnodiging aan galeries verzonden


(30-11-2018)
Op 29 november zijn de galeries uitgenodigd voor inschrijving voor Art Laren 2019.
Deelneming staat open voor galeries in moderne en hedendaagse kunst. De inschrijving sluit op 15 april 2019. Er is ruimte voor maximaal 50 deelnemers. Toewijzing plattegrond locaties gaat in principe op volgorde van binnenkomst.
Zie hier de uitnodiging: Uitnodiging tot deelname Art Laren 2019


Art Laren 2019 in voorbereiding

(20-11-2018)
Na een succesvol Art Laren 2018 is het vizier nu gericht op Art Laren 2019. In het weekend van 14, 15 en 16 juni 2019 zal de 24ste editie van Art Laren op de Brink in hartje centrum van het sfeervolle dorp plaatsvinden. De organisatie bruist van ideeën en alle voortekenen wijzen op een enorme belangstelling van gerenommeerde galeries uit binnen- en buitenland.

Art Laren 2018 bomvol

(18-06-2018)

Op zondag 17 juni kon je over de hoofden van de bezoekers van Art Laren lopen. Op vrijdag en zaterdag was het nog vrij rustig op de kunstbeurs die voor de 23ste keer werd gehouden. De galeriehouders toonden zich na afloop erg tevreden over de belangstelling voor de getoonde kunst. Kunstenares Thea van Dijk zei dat ze volgend jaar zeker weer terug komt. Ook Steef van galerie Mooi Glas zal zeker weer te zien zal zijn op de 24ste Art Laren. Ook de Larense kunstenaressen van het Larens kunst collectief hopen weer te mogen komen. Kiwanis-president Leen van der Pols benadrukte in een rechtstreeks interview met TV-Noord Holland dat de radioreclames van Art Laren zeer effectief bleken, want de bezoekers kwamen uit hele land. Kunstkoper Jos den Hengst uit Muiderberg had een paar mooie sculpturen voor zijn tuin aangeschaft. Janny de Velde uit Haren was blij met de aanschaf van een werk van een bloemenstilleven van Roman Reisinger. Hanny de Blok uit Utrecht vond dat Art Laren een grote verscheidenheid aan kunst bood; ze gaat binnenkort langs bij exposant De Beeldenstorm om verder keuzes te maken. Michiel Vlam, de hoofdorganisator van Art Laren, namens Kiwanis Club Laren, toonde zich erg tevreden over het evenement.


23ste Editie Art Laren wordt goed bezocht

(17-06-2018)

Verwen vader en neem hem vandaag mee naar Laren. Geniet van de kunst én de sfeer onder het eikenbomen dak op de Brink. De afgelopen dagen hebben reeds vele kunstliefhebbers een bezoek gebracht aan de 23ste editie van Art Laren.


Haring party op Art Laren

De traditionele haring party op de kunstbeurs Art Laren werd afgelopen vrijdag door bijna 200 gasten bezocht. Leen van der Pols, president van de organiserende Kiwanis-club opende de party met een toespraak vanaf een ladder om boven de menigte uit te kunnen steken. Hij benadrukte het belang van de saamhorigheid tussen de mensen. Galeries komen naar Art Laren toe om hun kunst te tonen, maar ook om een bijdrage te leveren aan het Kiwanis-project om een kinderhospitaal in Zambia met moderne medische hulpmiddelen te kunnen uitrusten. De gemeente en daarmee de Larense politiek geeft de Kiwanis de ruimte om Art Laren op de gevoelige Brink te kunnen organiseren. Talrijke kunstliefhebbers komen naar Laren om kunst van de galeries te kopen. De haring party voorziet in de behoefte dat politiek, bedrijfsleven en kunstwereld elkaar in een ontspannen sfeer ontmoeten. Volgens de bekende Laarder Vincent Hilhorst smaakte de nieuwe haring uit Scheveningen trouwens voortreffelijk; zeker in combinatie met de korenwijn die door de Kiwanians werd uitgeschonken. Galeriehouders, ondernemers en vertegenwoordigers uit de politiek zorgden opnieuw voor een gezellige sfeer op deze zwoele avond.


Gratis rondleiding Singer-tuin

Bezoekers van Art Laren kunnen in de Kiwanis-tent gratis een voucher krijgen voor een rondleiding met een deskundige door de tuin van Singer Laren. Deze unieke tuin is ontworpen door de beroemde tuinarchitect Piet Oudolf. Er zijn rondleidingen op zaterdagmiddag 16 juni en zondagmiddag 17 juni.

Bovendien kunnen de Art Laren-bezoeker korting krijgen op het bezoek aan de prachtige tentoonstelling Geschilderde tuin, die nu in Singer Laren is te bekijken.

Art Laren en Singer Laren onderstrepen met deze samenwerking het belang van een nauwe samenwerking tussen de verschillende kunstinstellingen in kunstenaarsdorp Laren.


Bert Kiewiet overleden

In mei bereikte ons het verdrietige bericht dat Bert Kiewiet is overleden. Onder het pseudoniem Marten Randa was hij jarenlang (dit jaar zou hij voor de 18de keer deelnemen) een vertrouwd gezicht op Art Laren. Met zijn bestelwagen vol met kunst kwam hij uit het hoge noorden naar ons toe. Hij verkocht altijd heel goed en kwam daarom steeds weer terug. We zullen deze markante galeriehouder en beeldend kunstenaar missen.

Bert Kiewiet.jpg


Art Laren is deelnemer Laren Kunstmaand

Art Laren is weer onderdeel van Laren Kunstmaand. De Larense Kunstmaand vindt vanaf 19 mei tot en met 17 juni plaats.


Diverse kunstvormen

Kiwanis Art Laren biedt een divers aanbod aan moderne kunst met vele deelnemers:

  • ca. 25 galeries met een grote verscheidenheid aan internationale kunstenaars
  • 1 galerie met wind sculpturen
  • 2 galeries met glaskunstenaars

Gooise haringparty: Art Laren netwerkborrel

Op vrijdagmiddag 15 juni 2018 vanaf 17.00 uur wordt bij de horecastand de inmiddels traditionele ´Gooise Haringparty´ gehouden. Een soort gezellige netwerkborrel met de focus op moderne kunst.