MENU

NIEUWS

LUSTRUM BORREL OP 24 SEPTEMBER VAN 17:00 TOT 19:30 MET OFFICIELE OPENING VAN 25 JAAR ART LAREN!

ART LAREN 2021 NIET IN JUNI MAAR IN SEPTEMBER!

Vanwege alle coronamaatregelen zal Art Laren niet in juni maar in september plaatsvinden!


ART LAREN 2019 EEN GROOT SUCCES!

(19 juni 2019)
Art Laren 2019 zit er op. Wij kijken terug op een geslaagde kunstbeurs met vele bezoekers. Wij danken alle deelnemers, alle bezoekers, alle vrijwilligers, alle lokale leveranciers en de gemeente die er aan hebben bijgedragen dat Art Laren een succes genoemd mag worden. Wij hopen u in juni 2020 bij de 25ste editie van Art Laren | Kunst op de Brink terug te zien.


Art Laren in het Nieuws

Gooi & Eemlander, woensdag 12 juni 2019

Zondag 16 juni - Schapen op de Brink!

(11-06-2019)

De kavels zijn bekend!

Vandaag is bekend geworden welke kavels op zondag 16 juni ter veiling zullen worden aangeboden. Biedt op de kavels voor het goede doel Energy4All. De gehele opbrengst komt ten goede aan dit doel; er zijn geen veilingkosten voor de koper!

(07-06-2019)

Dit jaar is er een bijzondere actie om aandacht te geven aan Art Laren en het goede doel: Energy4all.

10 Larense kunstenaars zijn de uitdaging aangegaan om een kunststof schaap te beschilderen in hun eigen unieke stijl. Elk schaap heeft een sponsor in de vorm van een ondernemer uit Laren die de week voorafgaande Art Laren het schaap zal exposeren in het Dorp. U zult dus vanaf 6 juni een bijzondere bontgekleurde kudde schapen kunnen tegenkomen in Laren!

Waarom een schaap?

Schapen staan synoniem voor het dorp Laren. Al vanaf de middeleeuwen waren er schapenhouderijen in Laren. De bekende Nederlandse schilder Anton mauve, die in 1885 in Laren is gaan wonen, heeft veelvuldig taferelen met schapen vastgelegd in zijn schilderijen.

Expositie

Alle schapen zullen tijdens Art Laren worden geëxposeerd en op zondag 16 juni rond 15:00 zal er een veiling plaatsvinden en krijgt elke bezoeker van de beurs de mogelijkheid om een bod uit te brengen op één van deze unieke schapen!


De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de Stichting Energy4all, een stichting die geld inzamelt om het belangrijke onderzoek naar een medicijn voor energie-stofwisselingsziekten te onder-steunen. Daarnaast zorgt Energy4All voor het onder de aandacht brengen van energiestofwisselings-ziekten en het organiseren van activiteiten voor kinderen met deze ernstige ziekte.

Aan deze actie doen de volgende kunstenaars mee: Annemieke Vetter, Bettie Bruin, Paulo Otto, Hanneke Setz, Marieke de Jong, Marja Tholen, Gemma van der Zee, Henk Gijselman, Valentijn Zwanikken en Ans van der Zee.


Vrijdag 14 juni - Haringparty op de Brink!
(07-06-2019)
Officiële opening Art Laren tijdens netwerkborrel

Op vrijdagmiddag 14 juni 2019 vanaf 17.00 uur wordt bij de horecastand op Art Laren voor de vijfde keer de ´Gooise Haringparty´ gehouden.


Uitnodiging aan galeries verzonden


(30-11-2018)
Op 29 november zijn de galeries uitgenodigd voor inschrijving voor Art Laren 2019. Uitnodiging voor Art Laren
Deelneming staat open voor galeries in moderne en hedendaagse kunst. De inschrijving sluit op 15 april 2019. Er is ruimte voor maximaal 50 deelnemers. Toewijzing plattegrond locaties gaat in principe op volgorde van binnenkomst.
Zie hier de uitnodiging: Uitnodiging tot deelname Art Laren 2019


Art Laren 2019 in voorbereiding

(20-11-2018)
Na een succesvol Art Laren 2018 is het vizier nu gericht op Art Laren 2019. In het weekend van 14, 15 en 16 juni 2019 zal de 24ste editie van Art Laren op de Brink in hartje centrum van het sfeervolle dorp plaatsvinden. De organisatie bruist van ideeën en alle voortekenen wijzen op een enorme belangstelling van gerenommeerde galeries uit binnen- en buitenland.

Art Laren 2018 bomvol

(18-06-2018)

Op zondag 17 juni kon je over de hoofden van de bezoekers van Art Laren lopen. Op vrijdag en zaterdag was het nog vrij rustig op de kunstbeurs die voor de 23ste keer werd gehouden. De galeriehouders toonden zich na afloop erg tevreden over de belangstelling voor de getoonde kunst. Kunstenares Thea van Dijk zei dat ze volgend jaar zeker weer terug komt. Ook Steef van galerie Mooi Glas zal zeker weer te zien zal zijn op de 24ste Art Laren. Ook de Larense kunstenaressen van het Larens kunst collectief hopen weer te mogen komen. Kiwanis-president Leen van der Pols benadrukte in een rechtstreeks interview met TV-Noord Holland dat de radioreclames van Art Laren zeer effectief bleken, want de bezoekers kwamen uit hele land. Kunstkoper Jos den Hengst uit Muiderberg had een paar mooie sculpturen voor zijn tuin aangeschaft. Janny de Velde uit Haren was blij met de aanschaf van een werk van een bloemenstilleven van Roman Reisinger. Hanny de Blok uit Utrecht vond dat Art Laren een grote verscheidenheid aan kunst bood; ze gaat binnenkort langs bij exposant De Beeldenstorm om verder keuzes te maken. Michiel Vlam, de hoofdorganisator van Art Laren, namens Kiwanis Club Laren, toonde zich erg tevreden over het evenement.


23ste Editie Art Laren wordt goed bezocht

(17-06-2018)

Verwen vader en neem hem vandaag mee naar Laren. Geniet van de kunst én de sfeer onder het eikenbomen dak op de Brink. De afgelopen dagen hebben reeds vele kunstliefhebbers een bezoek gebracht aan de 23ste editie van Art Laren.


Haring party 15 juni 2018 op Art Laren

De traditionele haring party op de kunstbeurs Art Laren werd afgelopen vrijdag door bijna 200 gasten bezocht. Leen van der Pols, president van de organiserende Kiwanis-club opende de party met een toespraak vanaf een ladder om boven de menigte uit te kunnen steken. Hij benadrukte het belang van de saamhorigheid tussen de mensen. Galeries komen naar Art Laren toe om hun kunst te tonen, maar ook om een bijdrage te leveren aan het Kiwanis-project om een kinderhospitaal in Zambia met moderne medische hulpmiddelen te kunnen uitrusten. De gemeente en daarmee de Larense politiek geeft de Kiwanis de ruimte om Art Laren op de gevoelige Brink te kunnen organiseren. Talrijke kunstliefhebbers komen naar Laren om kunst van de galeries te kopen. De haring party voorziet in de behoefte dat politiek, bedrijfsleven en kunstwereld elkaar in een ontspannen sfeer ontmoeten. Volgens de bekende Laarder Vincent Hilhorst smaakte de nieuwe haring uit Scheveningen trouwens voortreffelijk; zeker in combinatie met de korenwijn die door de Kiwanians werd uitgeschonken. Galeriehouders, ondernemers en vertegenwoordigers uit de politiek zorgden opnieuw voor een gezellige sfeer op deze zwoele avond.


Art Laren is deelnemer Laren Kunstmaand

Art Laren is weer onderdeel van Laren Kunstmaand. De Larense Kunstmaand vindt vanaf medio mei tot en met medio juni plaats.