MENU

NIEUWS

December 2022

Art Laren komt in 2023 met The Artist Lounge!

Het randprogramma van Art Laren omvat in 2023 een tentoonstelling van jong en aanstormend kunsttalent in The Artist Lounge. Deelname aan de Artist Lounge staat open voor jonge en startende talentvolle kunstenaars. Gekozen kan worden uit diverse stands, klein (2,5 meter breed) middel (5 meter breed) en groot (7,5 meter breed). klik op deze link voor de plattegrond van de Artist Lounge.

De datum voor Art Laren 2023staat vast!

Art Laren vindt in 2023 plaats van 16 juni tot en met 18 juni!

Armoedeactivist Vanessa Umboh komt op 26e editie Art Laren haar boek signeren

Op zondag 19 juni zal armoedeactivist Vanessa Umboh op de 26e editie van Art Laren aanwezig zijn om haar boek te signeren.

Over Vanessa Umboh (1978) verscheen begin 2022 het boek Moeder van 40.000 kinderen. Daarin levert ze ongezouten kritiek op het systeem dat volgens haar verantwoordelijk is voor de grootschalige armoede in ons land. Zelf komt ze, onder andere via haar stichting Stem zonder Gezicht, op voor de 40.000 kinderen die in haar eigen woonplaats Rotterdam in armoede leven. Al jarenlang zet ze het thema op de politieke agenda en organiseert ze activiteiten.

Lessen voor mensen die willen leven voor idealen


In het boek blikt ze met journalist Jasper van den Bovenkamp (1987) terug op de jaren dat ze zelf (vrijwillig) in armoede leefde, om ‘haar’ kinderen nabij te kunnen zijn. Ook doet ze tal van aanbevelingen om welvaart rechtvaardiger te verdelen. Haar suggesties komen telkens voort uit liefde, compassie en medemenselijkheid. Moeder van 40.000 kinderen vertelt ten diepste hoe moeilijk het is om echt iets te veranderen in de samenleving, maar dat dat geen reden is om helemaal niets te doen. Vanessa’s verhaal biedt lessen voor mensen die willen leven voor hun idealen.

Gesigneerd exemplaar van het boek

Vanessa is te vinden in de stand van de Kiwanis Club Laren, bij de in- en uitgang van de beurs. Haar boek kan ter plekke worden aangeschaft en kan, indien gewenst, door haar worden gesigneerd.

Vanessa te gast bij Kiwanis Club Laren

In april dit jaar was Vanessa te gast op een bijeenkomst van Kiwanis Club Laren in Golfclub Eemnes om haar verhaal met leden van de club te delen. Zij besloten hierop een sponsorbijdrage te doen aan de stichting Stem zonder Gezicht. Het bedrag, dat zal komen uit de opbrengst van de 26e
editie van Art Laren, zal door de stichting worden besteed aan een uitje naar Drievliet Rotterdam voor veertig Rotterdamse kinderen. Ze zullen met een bus naar het avonturenpark worden gebracht en daar met zeven begeleiders een dag verblijven.Kom naar de Gooise Haringparty!